Rose harissa of Rozenharissa  - de chili pasta met net iets meer !

Wat is rozenharissa ?
Het is een aromatische, complexe kruidenpasta uit het Midden-Oosten, vakkundig gemengd met aroma's zoals chili, knoflook en rozenblaadjes.

Hoe smaakt rozenharissa ?
Gekenmerkt door een langzaam brandende chilipeperwarmte, in balans met zoete rokerigheid, voegt het echte diepte toe aan de smaak.

Waar wordt rozenharissa voor gebruikt ?
In Noord-Afrika wordt harissa traditioneel gebruikt om stoofschotels, soepen en couscous een pikante kick te geven. Het werkt ook goed geroerd in crème fraiche of gebruikt in marinades. 

Waarom is rozenharissa zo populair ? 
Ottolenghi heeft hier veel mee te maken, het is namelijk een van zijn favoriete ingrediënten, je kan het vaak terugvinden in zijn kookboeken. Het is ook zo dat mensen die het hebben geproefd er vaak verslaafd aan geraken omdat het nu eenmaal zo lekker is ;-)

Midden oosten

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd