Panko - De Japanse paneermeel

Wat is panko?
Panko is de combinatie van het woord "pan", wat brood betekent, en "ko" dat hier kan worden vertaald als "kleine stukjes", "bloem" of "poeder". Het is het Japanse paneermeel. Het is een basisingrediënt van de Japanse keuken
dat vooral wordt gebruikt om voedsel te paneren voor het frituren. Japanse broodkruimels verschillen echter in textuur
met het paneermeel dat wij kennen. Het soort brood dat wordt gebruikt zorgt voor een lichter, knapperiger paneerlaagje. Het is een zeer ongewoon wit brood gemaakt uit een licht deeg zonder korst dat gebakken wordt via elektrische stroom in plaats van in de oven. 

Waar wordt panko voor gebruikt?
Je kan er op dezelfde wijze mee paneren als met paneermeel door eerst bv. scampi's, vlees, of vis door bloem te wentelen, vervolgens door opgeklopt ei en als laatste door panko.

Japan

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd