Rozenwater - The beauty & cooking Queen

Rozenwater is water dat op smaak is gebracht met de gedistilleerde essence van rozenblaadjes. Islamitische scheikundigen ontdekten voor het eerst hoe rozenblaadjes tot hun essentie gedestilleerd konden worden in de tiende eeuw, waar rozenwater aanvankelijk gebruikt werd als handontsmettingsmiddel vanwege zijn antibacteriële eigenschappen. Modern rozenwater wordt gemaakt door middel van een proces dat stoomdestillatie heet, waarbij rozenblaadjes in water worden ondergedompeld om hun essentiële oliën te extraheren.
Rozenwater is vooral bekend als een dominant ingrediënt in veel huidverzorgingsregimes als een toner of reiniger, maar het wordt ook gebruikt in haarproducten, plantaardige geneeskunde, en koken.
Hoe smaakt rozenwater ?
Rozenwater heeft een overwegend bloemige smaak die niet helemaal hartig en niet helemaal zoet is. Het subtiele bloemenaroma dat rozenwater verspreidt, kan aan elke maaltijd een vollere zintuiglijke ervaring geven.
Waar wordt rozenwater voor gebruikt?
Koken met rozenwater is een eenvoudige manier om zowel zoete als hartige gerechten op te waarderen. Gebruik het om een bloemig element toe te voegen fruitsalades en aan bevroren lekkernijen zoals sorbet en granita, en aan gebakken producten zoals koekjes en cupcakes. Rozenwater en vanille zijn een bijzonder verleidelijke combinatie - meng rozenwater met vanille-extract of vanilleboon om een romige, weelderige smaak aan desserts toe te voegen. Met een druppel rozenwater kunt u eenvoudige ingrediënten zoals vers fruit op smaak brengen of een nieuwe draai geven aan beproefde recepten. Rozenwater heeft ook eindeloze hartige toepassingen, als aanvulling op aromatische kruiden zoals kardemom, koriander, komijn, saffraan, gember, en nog veel meer. Onthoud wel: een beetje gaat lang mee. Afhankelijk van het recept, heb je misschien niet eens een theelepel nodig.