Zwarte look - Superfood
Wat is zwarte look?
Zwarte knoflook is in wezen witte knoflook die is gefermenteerd en gerijpt totdat de teentjes zwart worden. Eenmaal gerijpt, wordt een verbinding genaamd melanoidin actief en de knoflook ontwikkelt een zijdezachte zwarte textuur.

Hoe smaakt zwarte look?
De beschrijving van de smaak van zwarte knoflook varieert van umami, zoethout en dadel tot sojasaus en tamarinde, en wanneer tenen worden gegeten in zijn geheel, is de consistentie vergelijkbaar met een peer of vijg. "Het heeft bijna een umami smaak, zoals veel van gefermenteerde producten...

Waar wordt zwarte look voor gebruikt ?
De smaak van zwarte knoflook komt het best tot zijn recht gepureerd en toegevoegd aan neutraal smakende voedingsmiddelen zoals mayonaise, sauzen op basis van room, tomatensauzen, soepen, smeersels, boters en brood.

Zwarte knoflook gaat ook heel goed samen met alle soorten azijn, vooral balsamico-azijn. Pureer of koop onze zwarte knoflookpuree en voeg toe aan balsamicoazijn, maak dan een reductiesaus voor roerbakgerechten. Voeg gehakte of gepureerde zwarte knoflook toe aan witte azijn met olie voor een heerlijke saladedressing.

Pureer of hak en voeg toe aan ahornsiroop, honing, agave, enz. Serveer de zoete saus op ijs, taarten, of over berijpte taarten.

Zwarte knoflook geeft de meest uitgesproken smaak in recepten wanneer het gerecht een dag van tevoren wordt gemaakt, dus plan vooruit voor aardappelsalade of sandwichsauzen.

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd