Urfa - Isot peper - De zwoele Turkse peper
Wat is Urfa - Isot peper?
Isot peper, ook wel bekend als Urfa peper (Urfa biber - biber = peper) is een Turkse (chili) peper.
De peper gaat door een speciaal bewerkingsproces bestaande uit het in de zon drogen en dan 's nachts stevig wordt ingepakt) en dan gaat “zweten”. Het resultaat is een verschijning variërend van diep paars naar een donkere paars zwart.
Hoe smaakt Urfa - Isot peper?
Isot peper of Urfa biber is minder pittig dan veel andere chili pepers, maar zorgt voor een meer duurzame opbouw van warmte. De smaak wordt omschreven als warm, een beetje rokerig, maar ook zoetig. 
Waar wordt Urfa - Isot peper voor gebruikt ?
Urfa Isot peper wordt vooral gebruikt in stoofpotjes en andere vlees en groentegerechten waaraan je een beetje warmte en rokerigheid wilt brengen. In Amerika is het hip is om deze peper in toetjes te verwerken. Hij schijnt goed samen te gaan met chocola en koffie. De chef chef Yotam Ottolenghi gebruikt deze chilipeper in zijn recept voor Barbecue Ribbetjes met zwarte knoflook en Urfa chilipeper. Ideaal als afwerking van de heerlijke Lahmacun, de Turkse pizza. 
Midden oosten

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd