Tamarinde - Ook de Indische dadel genaamd

Wat is tamarinde? Waar is het van gemaakt?

Tamarinde is van oorsprong een Afrikaanse specerij  die een belangrijke rol speelt in de Indiase keuken, het wordt ook wel eens de "Indiase dadel" genaamd. Van vorm lijkt op een boon met een nogal vlezige pulp.

Tamarinde wordt ook wel in de Thaise, Indonesische en Mexicaanse keuken gebruikt. 

Hoe smaakt tamarinde?

Het een fruitige zurige smaak. Om jou een idee te geven van wat zijn smaak doet Worcester-saus bevat ook tamarinde.

Waar wordt tamarinde voor gebruikt?

De zure en fruitige smaak van tamarinde is perfect te combineren met de warmte van chilipeper en geeft veel Zuid-Indiase gerechten hun karakteristieke warme en zure smaak en donkere kleur. In India wordt tamarinde meestal gecombineerd met vlees of peulvruchten. In de Thaise keuken is een belangrijk ingrediënt van de nationale street food "Pad Thai" een noedelschotel dat op elk uithoek van Bangkok op straat wordt klaargemaakt !

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd