Ghee - Indiase geklaarde boter

Wat is ghee?
Het is een vorm van geklaarde boter: boter waarvan de melkbestanddelen zijn verwijderd. Het is een heldere goudgele vloeistof wanneer het heet is, die verandert in een romige bleekgele vaste stof wanneer het afkoelt.

Hoe smaakt ghee ?
Ghee heeft een nootachtige smaak met een romig mondgevoel. 

Waar wordt ghee voor gebruikt?
Omdat ghee een hoog rookpunt heeft (het punt waarop de moleculen beginnen af te breken), is het ideaal om in te bakken en te frituren. Het is bijzonder geschikt voor uitgebreide recepten of speciale gelegenheden, en schittert wanneer het wordt gebruikt in combinatie met luxe ingrediënten zoals saffraan, pistachenoten en dubbele room.

Voor sauzen op basis van boter, zoals hollandaise, maakt ghee een stabielere emulsie, waardoor de ingrediënten beter gemengd kunnen worden. Bij het bakken zorgt dit pure botervet ervoor dat bakwaren gelijkmatiger bruin worden.

Gebruik olie als u snel kookt, zoals roerbakken, of als u uw gerecht levendig of zomers wilt laten smaken. Gebruik ghee als u een meer ontspannen maaltijd bereidt en streeft naar een rijkere, zoetere, hartiger smaak met een romig mondgevoel.

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd