Pimenton de la Vera - een onmisbaar ingrediënt van de Paella
Het is gewoon Spaanse pepers, gedroogd boven een eikenhouten vuur, daarna fijngemalen. Dit geeft een specerij met een verbazingwekkende rokerige smaak.
Vandaag de dag heeft het unieke karakter ervan de titel "Denominación de Origen Controlada" (Oorsprongsbenaming) opgeleverd en geeft het drie kenmerken die het herkenbaar maken onder alle andere: zijn aroma, zijn smaak en zijn kleur.

Hoe smaakt  Pimenton de la Vera?
Vera peper wordt gekenmerkt door een sterke, rokerige smaak, met fruitige en zoete noten als gevolg van het langzame droogproces dat bij de productie wordt toegepast. 

Waar wordt Pimenton de la Vera voor gebruikt?
De chilipeper wordt ook gebruikt in recepten van cocido (stoofpot), cazuelas (in aarden  potten gemaakte gerechten) zoals huevos al flamenca (eieren flamenco). Het kan natuurlijk ook gebruikt worden om arroz = rijst of paella op smaak te brengen. Klassieke tapas die hiermee gebruikt worden zijn onder andere de patatas bravas.
Wereld

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd