Miso - of gefermenteerde sojabonenpasta

Wat is miso? Waar is het van gemaakt?

Miso bestaat uit 4 ingrediënten: sojabonen, rijst, zout en water, die op natuurlijke wijze gedurende enkele maanden worden gefermenteerd tot een sojapasta.

Miso bestaat in verschillende kleuren afhankelijk van hoelang het gefermenteerd heeft, de witte versie is de minste lange gefermenteerde versie.

Welke smaak heeft miso?

Welke kleur ze ook hebben, ze geven allemaal een umami-smaak af, een vlezige, aardse smaak die niet echt zoet, zout, zuur of bitter is.

Hoe bewaar ik miso ?

Bewaar de pasta na opening in een goed afgesloten pot in de koelkast. Lichtere soorten zijn ongeveer negen maanden houdbaar.

Waar wordt miso voor gebruikt?

Ter vervanging van zout en om meer smaak te geven aan uw bouillons of soepen.

Wij kennen vooral de misosoep maar het kan ook gebruikt worden in andere bereidingen zoals vinaigrettes, marinades, mayonaises... en zelfs in desserts met slechts 1 theelepel maak je een heerlijke miso karamel !

LET OP ! Indien je de pasta te lang of te heet laat koken kan dit het aroma, de smaak en de gezonde enzymen die het bevat wel aantasten.

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd