Dashi - Het hart van de Japanse keuken

Wat is dashi? Waar is het van gemaakt?

Dashi, de traditionele Japanse bouillon, is een onmisbaar onderdeel van de Japanse keuken vanwege zijn smaakversterkende werking en wordt daarom ook wel "het hart van de Japanse keuken" genoemd.

Dashi is een veelgebruikt ingrediënt van veel Japanse recepten, zoals gekookte gerechten, noedels, en soepen.

Het is gemaakt van gedroogde bonito (is gestoofde, gerookte en gefermenteerde gestreepte tonijn , konbu algen en shiitake paddenstoelen. 


Welke smaak heeft dashi?

Het smaakt als een rijk en complex, het heeft een umami smaak omwille van de algen en de bonite flakes.

Waar wordt dashi voor gebruikt?

Dashi wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan niet alleen soep, maar ook aan Japanse salade en gestoofde gerechten in Japan. Het is ook de basis voor de befaamde Okonomyiaki, Japanse hartige pannenkoeken !

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd