Wat is Chana Dal?
Chana dal s een gespleten en gepelde baby kikkererwt. Het ziet eruit en smaakt als kleine maïskorrels, en is een van de populairste ingrediënten in de Indiase keuken.
Voor wat is Chana Dal goed?
- Chana dal bevat veel vezels en helpt het cholesterolgehalte te verlagen.
- Het heeft ook een zeer lage hypoglycemische index, wat belangrijk is voor mensen met diabetes.
- Chana dal is een nuttige bron van zink, folaat, calcium en eiwit.
- Het bevat weinig vet en het grootste deel daarvan is meervoudig onverzadigd.
- Chana dal is zeer lekker van smaak, vol voedzaam en kan gemakkelijk worden verteerd.
Waar wordt Chana Dal voor gebruikt?
Chana dal kan op zoveel manieren gebruikt worden: als toevoeging aan soepen, curry's, salades, over rijst of andere granen zoals quinoa. Je kunt ze ook in wat olijf- of kokosolie doen, samen met wat kruiden, en roosteren in de oven voor een gezonde snack. Net als de grotere kikkererwtenvariëteiten kunnen ze worden verwerkt tot een heerlijke hummus.