Cascabel

Wat zijn cascabel pepers?

De Cascabel-peper heeft een donkerbruin gekleurde schil met een bolvorm, en is uniek vanwege zijn bijzondere smaak en aroma. Cascabel betekent "rammelaar" in het Spaans, en deze bolvormige peper rammelt wanneer je ermee schudt vanwege de losse zaadjes binnenin (vandaar de naam Cascabel). 

Hoe smaken cascabel pepers?

De pepers zijn niet te pikant; ik zou zeggen dat ze naar mijn persoonlijke smaak eerder mild en zoet zijn. De smaak is echter onvergelijkbaar. Hij heeft een rustieke, nootachtige smaak nadat hij is geroosterd en enkele minuten heeft geweekt, om hem zachter te maken.

De Scoville-waarde is 1.300-2.000 SHU. Om je een idee te geven, Ancho en Pasilla pepers zijn ook ongeveer even pittig.

Waar worden cascabel pepers voor gebruikt? 

Cascabel pepers hebben een aardse, nootachtige smaak die zeer goed past bij rustieke maaltijden. Soepen, salsa's en marinades zijn veelgebruikte toepassingen.

Laat een opmerking

Alle opmerkingen worden gemodereerd alvorens te worden gepubliceerd